Sunday, September 30

Mindervärdeskomplex

whatsthat
Men vaf...granatäpple i?

mojito
Vem visste att mojito kunde komma i kanna på Tranquilo.

Göteborg är en stad som måste hävda sig. God vän blev stoppad i dörren till en relativt städad pub vid namn Vasastaden. Orsaken sades vara hans ljusa linnebyxor, eller citat 'pyjamasbyxor' (fast han stavar det nog inte så) och 'nån ordning får det väl vara'. Konsten att se skillnad mellan laid-back klädsel för att behålla sin cred som kitesurfare och gymnastikbyxor eller pyjamasbyxor.

Detta med alla byxor kan vara jobbigt när man står i dörren och jobbar, det finns ju så många sorter att hålla reda på.

pyjamas
Just ja, The Offending Trousers.

Det slog mig att det hade varit likadant i Linköping, bara än mer strikt, än mer mindervärdeskomplex, och så vidare nedåt på skalan av städer och byar och uppåt i slips-tvång. Kanske vänder det i höjd med Ödeshög: 'oj, herrn har byxor på sig, stig in, stig in'...

På promenad genom Haga försökte ett gäng tolvåringar starta bråk med oss sju. Som något ur Children of the Corn. Detta kanske är målgruppen för det numer så välkända stipendiet 'för behövande barn i Haga församling'. Saknar stöd från sina föräldrar, uppvuxna i en hård miljö? Förmodligen, men lägg till droger och idioti.

Efter att helskinnade ha tagit oss ur Haga, hamnar vi på en klubb som lyckats uppnå en smart hybrid mella bar, fritidsgård och Deliverance. Visst fanns där en bar, fritidsgårdandet stod personalen för och blandade karaktärer ur Sista Färden återfanns i klientelet. Man kunde ha gjort re-enactment av Grindslanten, fast med en banjo istället för slant. Dessutom stod en kille med en skivspelare och testade gränsvärdena hos lokalens högtalare.

wada
Wada dök upp. Lägg märke till det fantastiska partyljuset.

Jag lämnade det klibbiga bordet och tog mig hem.

Lång Dags Färd mot Natt övergick i Resa mot Nattens Ände. En helvetesvandring som hos Dante och då botten var nådd var det bara att gå hem. Inget återvunnet paradis, om man inte räknar en kopp té och en kudde hemma.

Gott sällskap, gott humör och många goda anledningar att fira lite...

1 comment:

Jinx said...

Hmm, kan inte se att mina GIFar rör på sig...jaja, kanske man måste klicka för att se dem.

Natti.